Gluteenivaba puder maiasmokkadele - retsept

Jun 14, 2010

Vaja läheb:

  • 2sl gluteenivaba riisijahu
  • 3-4dl vett
  • peotäis rosinaid/kreekapähkleid purustatult
  • 2tl maca pulbrit
  • tahiinit(seesamipasta)
  • toorsuhkrut
  • värskeid marju võimalusel
  • pisut Herbamare soola vajadusel
Kalla vesi potti, lisa riisijahu, rosinad ja kuumuta segades keemiseni. Siis vähenda kuumust, lase pudrul mõni minut haududa, tõsta pliidilt ja sega juurde macapulber. Nüüd vala puder taldrikule, raputa peale toorsuhkrut ja teelusikatäis tahiinit sulab kergesti soojal pudrul. Mida tumedam ja naturaalsem suhkur, seda maitsvam on puder koos macaga. Riisijahu võib asendada edukalt riisihelveste, pudruriisi, piimariisi või täistera riisiga, vee ja kuivaine vahekorda vaata siis pakilt. Merike Tärk